Onze champagnehuizen

Onze selectie

dousset14_assemblage_1

De Assemblage Grand Cru champagne van Louis Dousset

Vanwege het karakter en de filosofie van onze onderneming is de keuze van onze champagnehuizen gebaseerd op heel wat wensen en eisen. Allereerst is het van essentieel belang dat het champagnehuis zijn champagnes maakt met respect voor natuur, mens, omgeving en traditie, zodanig dat er sprake is van duurzaam verbouwen en ondernemen.

Daarnaast vinden we het erg belangrijk dat een bedrijf een duidelijke filosofie, karakter en uitstraling heeft. Wat wil een bedrijf uitdragen? Waar staan ze voor?

Ook vinden we het erg fijn als men bij de wijnmakers op een prettige manier wordt ontvangen. Kortom: wanneer er fijne, warme en professionele persoonlijkheden aan werken!

En last but zeker not least: de kwaliteit van de champagne(s)! Wij als Bubbliez staan vierkant achter de champagnes die wij aanbieden. Dit kunnen wij doen omdat wij alle champagnes ter plekke persoonlijk geproefd, beoordeeld en geselecteerd hebben. De champagnes die we aanbieden worden gemaakt van druiven afkomstig uit voornamelijk Premier Cru en Grand Cru gemeenten!

De champagnehuizen waar wij mee samen werken stellen we graag aan u voor:

 

26545_380067488309_4238393_n

10312417_10152150525093310_1775571095246732333_n

Kleinzoon Jean-Roch Floquet van Champagne Louis Dousset

Louis Dousset

In 1844 verlaat wijnmaker Leopold Dousset zijn geboortestad Couvignon om zich te vestigen in de Grand Cru gemeente Verzenay. Hier krijgt hij twee zoons; Eugene Dousset en Louis Dousset. De familie hield zich naast het maken van champagne ook bezig met het maken van wijnen in Zuid-Frankrijk. In 1976 besluit Louis Dousset zich te richten op het maken van champagnes in Verzenay. Sinds 1998 staat kleinzoon Jean-Roch Floquet aan het roer van Champagne Louis Dousset.

Louis Dousset Original Brut, winnaar van verschillende prijzen!

Dit wijnhuis bezit verschillende wijngaarden, waaronder in de Grand Cru gemeenten Verzenay, Verzy, Mailly-Champagne en Sillery, en bevindt zich dus in het gebied Montagne de Reims, bekend van zijn Pinot Noir druif. Deze druif speelt een prominente rol en vormt de hoofdmoot in de champagnes van Louis Dousset. Dit maakt de champagnes heerlijk fruitig, stevig en krachtig van smaak waarbij de lange afdronk kenmerkend is. De champagnes zijn vanwege hun samenstelling ook prima geschikt om, indien wenselijk, nog even te bewaren.

Champagne Louis Dousset hecht veel waarde aan duurzaam ondernemen en stelt daarom alles in werking om de impact op de leefomgeving, mens en milieu tot een minimum te beperken. Het champagnehuis gebruikt moderne technieken bij het maken van zijn champagnes maar heeft een opvallend sterk eigen karakter. De familie staat achter hun product en dat stralen ze ook uit. Het huis maakt een fantastische selectie champagnes met ieder een eigen samenstelling, verhaal en karakter. De champagnes van Louis Dousset zijn niet voor niets regelmatig in de prijzen gevallen!

 

Mouzon Leroux

Sinds 1776 maakt de familie Mouzon met veel geduld en op authentieke en traditionele wijze zijn unieke champagnes.

Vincent Steine en Sébastien Mouzon van Champagne Mouzon-Leroux in Verzy

Vincent Steine en Sébastien Mouzon van Champagne Mouzon-Leroux in Verzy

Het champagnehuis Mouzon-Leroux wordt vandaag de dag geleid door drie personen: Pascale, Philippe en Sébastien Mouzon. Het champagnehuis is in het bezit van 10 hectare wijngaarden, alles binnen 10 kilometer van de Grand Cru gemeente Verzy, waar het huis gevestigd is. Het grootste deel van de wijngaarden is verdeeld over 4 terroirs: 8 hectare in Verzy en de rest in Verzenay, Ludes en Villers-Marmery. Bij Mouzon-Leroux gelooft men in chemie tussen de bodem, het klimaat en de druiven. Deze manier van werken geeft de champagnes een volledig eigen, uniek karakter.

Terwijl biologische en biodynamische wijnbouw pas sinds de laatste jaren populair begint te worden werkt men bij Mouzon-Leroux al sinds 1997 op een wijze die respectvol is voor mens, milieu en leefomgeving. In 2008 is men volledig overgestapt op biodynamische wijnbouw. Niet om een trend te volgen maar omdat dit volledig overeenkomt met hun overtuiging. In 2001 heeft het champagnehuis een accreditatie gekregen voor deze wijze van werken. Het champagnehuis werkt waar het kan volledig handmatig. Het land wordt bijvoorbeeld bewerkt door man en paard. Dit om te voorkomen dat de bodem te compact wordt. Hierdoor krijgen de druivenranken de mogelijkheid om zich optimaal te ontwikkelen. De druiven worden pas geplukt wanneer ze volledig rijp zijn. Er wordt druif voor druif gesorteerd welke leidt tot sap van een ongekende kwaliteit.

In lijn met de biologische manier van werken wordt er bij Mouzon-Leroux, voor de gisting, enkel gebruik gemaakt van de op de druiven natuurlijk voorkomende gisten.

Sébastien Mouzon in de kelders van Mouzon-Leroux Champagne in Verzy

Sébastien Mouzon in de kelders van Mouzon-Leroux Champagne in Verzy

De filosofie van Mouzon-Leroux geeft champagnes met een compleet eigen karakter waarbij de smaak door het terroir wordt bepaald. Mouzon-Leroux heeft erkenning gekregen voor zijn manier van werken in de vorm van verschillende prijzen en onderscheidingen waaronder een 90/100 rating in de prestigieuze gids van Gilbert & Gaillard van 2014!

Wij zijn van mening dat de champagnes van Mouzon-Leroux een compleet eigen karakter, filosofie en smaakbeleving hebben. Door de lage dosage zijn de smaken bijzonder puur.  Om deze reden hebben we besloten om een tweetal biologische- en biodynamische champagnes van Mouzon-Leroux toe te voegen aan ons assortiment, namelijk de L’atavique Brut Réserve Grand Cru en de L’incandescent Rosé de Saignée Grand Cru.

 

 

 

Hieronder een filmpje over het champagnehuis Mouzon-Leroux.

 

 

 

logo

Foto 09-08-14 12 11 33

Champagnehuis Sanchez-Le Guédard in Cumieres

Sanchez-Le Guédard

Dit relatief jonge biologische champagnehuis bestaat nu 65 jaar en bevindt zich in de Premier Cru gemeente Cumieres in de Vallée de la Marne, een vallei dat de oevers volgt van de rivier de la Marne. Het huis heeft inmiddels zijn derde generatie champagnemakers voortgebracht.

EGGP20140629-4384

Sanchez- Le Guédard Séléction Brut

Zoon Sébastien Sanchez en vader José Sanchez bezitten diverse wijngaarden waarvan 50% zich bevindt in het dorp zelf. De Vallée de la Marne staat bekend om zijn fruitige Pinot Meunier druif. Deze druif speelt daarom ook een grote rol in de champagnes van Sanchez-Le Guédard.

Het champagnehuis staat bekend om het combineren van ultramoderne- en klassieke authentieke methodes bij het maken van de champagnes. De eerste gisting vindt bijvoorbeeld plaats in moderne RVS-ketels. De remuage, het draaien van de flessen in een pupitre, een daarvoor bestemd houten rek gebeurt nog volledig met de hand. Dit alles om te zorgen dat de bedrijfsactiviteiten zo weinig mogelijk impact hebben op mens, milieu, en leefomgeving.

Bekijk hieronder een filmpje over Champagne Sanchez – Le Guédard:

 

Lees verder:

De streek
De champagnemethode
Soorten champagnes
Bewaren en serveren