top of page

Even voorstellen: Champagnehuis Pascal Walczak et fils.

Pascal Walczak is afkomstig uit een familie van wijnmakers en het was zijn grote droom om zijn eigen boerderij te hebben. In 1973 kocht hij een  wijngaard in Les Riceys en begon een hard werkzaam leven als teler en champagnemaker, maar ook een leven van plezier en voldoening.

Zijn wijngaard groeit door de jaren heen. Waarbij Pascal wel alleen op de bodem van Les Riceys wil blijven omdat deze bekend staat om de kwaliteit en rijkdom van zijn champagne.

Tijdens het koningschap van Louis XIV werd Champagne afkomstig uit Les Riceys geschonken aan het koninklijk hof in Versailles!

De kinderen van Pascal, Sébastien en Aurélien, kwamen in 2001 het bedrijf versterken. Ze zijn samen de richting opgegaan om zo goed mogelijk heerlijke kwaliteit champagne te produceren in overeenstemming met de natuur.

Biodiversiteit door landschappelijke verrijking, CO2 (koolstofdioxide) balans en Waterbesparing zijn sleutelwoorden. Hun wijnstokken krijgen geen onkruidverdelger en worden uitgevoerd op een duurzame wijnbouw.

 

Inmiddels heeft Sébastien de leiding over het wijnhuis over genomen van vader Pascal. Sébastien draagt zorg voor de kwaliteit van de wijnen en borgt dat zij hun druiven cultiveren met bewustzijn en respect voor de natuur, met een lage ecologische footprint. Natuurlijk geldt dit ook voor de rest van het productieproces. Zij zijn dan ook gecertificeerd en mogen de keurmerken “Terra Vitis” en “Hoge Omgevings Waarde HVE Nivo 3” voeren.

 

 

 

 

 

                                 

https://www.terravitis.com/en/homepage-federation-nationale-terra-vitis/

https://agriculture.gouv.fr/hev-certification

Sébastien:”De diversiteit van onze terroirs, de splitsing van de verschillende smaken en de regelmaat van onze melanges stellen ons in staat om champagnes van erg hoge kwaliteit te maken die door iedereen worden erkend en herkend. Een aantal van onze wijnen worden gerijpt in houten vaten om rondheid en finesse aan onze champagnes te geven. Momenteel hebben we een wijngaard van 10 ha, gelegen op de gronden van Riceys, die ons in staat stelt om onze Champagnes en onze beroemde Rosé des Riceys te ontwikkelen.”

terra vitis.jpg

Hun Champagnes in ons assortiment:

Brut Prestige

De Brut Prestige is het vlaggenschip van het wijnhuis Pascal Walczak en is samengesteld uit 75% Pinot Noir en 25 % Chardonnay.

De neus is open, aangenaam en delicaat, het biedt ons aroma's van gedroogd fruit en amandel.

De aanzet in de mond is scherp en voluptueus, met een lange frisse afdronk.

 

De Chardonnay geeft delicatesse en lichtheid, Pinot Noir geeft deze champagne de soepelheid en rondheid.

Deze aantrekkelijke Cuvée zal u bij elke gelegenheid verleiden en wordt eigenlijk door iedere liefhebber gewaardeerd.

Perfect geschikt voor grotere gezelschappen en partijen dus!

Cyriès:

De Cyriès is hun Millésime-champagne. Ze produceren het alleen in de beste jaren. De naam is een anagram van (les) “Riceys”, de plaats van oorsprong van deze champagne. De assemblage bestaat uit 50% Pinot Noir en 50% Chardonnay.

Door de rijping van de Chardonnay op eikenhouten vaten wordt een grote aromatische complexiteit bereikt. De Pinot Noir wordt gerijpt op stalen vaten. De Cyriès wordt tenminste gedurende 4 jaar in de kelder gerijpt. Het is de enige cuvée van Walczak die op deze manier is gerijpt.

 

In de neus vind je hele mooie mandarijnnoten maar ook exotisch fruit.

Zeer lange afdronk met zachte aroma's. Aarzel niet om hem te laten ademen in je glas om de aroma’s volkomen tot bloei te laten komen.

Een perfecte match voor aperitieven, maar het meest geschikt voor familiefeesten.

Drink rond de 10°C voor een optimale smaakbeleving.

Rosé de Maceration

Deze rosé bestaat voor 100% uit Pinot Noir en is verkregen door een techniek genaamd “maceration carbonique” waarbij de druiven vóór de alcoholische hoofdgisting ongeplet in een afgesloten vat onder extra toegevoegd koolzuurgas een periode onder anaerobe omstandigheden kunnen rijpen. Hierbij stopt de natuurlijke plantenademhaling van de druif (door zuurstofgebrek) en treedt een autolyseproces op waarbij de druif zichzelf onder invloed van de eigen celenzymen verteert. Door deze techniek komt het aroma beter tot ontwikkeling. De druif breekt onder het gewicht op een gegeven moment spontaan open waarna alsnog de normale alcoholische gisting begint.

 

Deze champagne is het resultaat van de koolzuurhoudende maceratie van hun oude pinot noir-wijnstokken en biedt een overvloed aan smaak van gestoofde bessen gecombineerd met een delicate “bubbel”.

 

Zijn grote elegantie en zijn vinositeit zullen uw smaakpapillen fascineren tijdens een aperitief gevolgd door de maaltijd.

bottom of page