top of page

Lehmann Champagne Glaswerk

Het door J.P. Jamesse Grand ontworpen Champagneglas wordt natuurlijk gemaakt door het Franse bedrijf Lehmann, gevestigd in Reims en Parijs.

Bij Lehmann combineren ze op subtiele wijze kennis en oenologische expertise op het gebied van glasmaken om met passie elegante rondingen te maken die uw proeverijen zullen verbeteren.

Onze Collectie Signatuur is speciaal ontwikkeld door P. Jamesse die Hoofdsommelier en Champagnespecialist is, om het beste champagneglas te maken!

De glazen zijn elegant en bolvormig, de grootte van de P.Jamesse Collectie met de diepe perfecte punt in het midden onthullen op voortreffelijke wijze de kleurschakeringen, de energie en de geuren van onze geweldige champagnes en wijnen.

​

PJammesseUltralight.jpg

“The glass is a case that reveals the aromas and sublimates the excellence of the terroirs. With the Lehmann brand, we subtly combine glass-making know-how and oenological expertise to passionately imagine elegant curves that will accompany your tastings.”

Philippe Jamesse

Belangrijk is het onderscheid tussen de 45 cl-versie in de “Prestige” collectie (mondgeblazen ultralicht) en de 41 cl-versie in de “Signature” collectie (machinaal geproduceerd). Zo is er een ultralichte, mondgeblazen uitvoering, een machinaal vervaardigde variant en een handgemaakt, niet-ultralight Prestige-glas.

Daarnaast verkopen we ook nog een Initial champagneglas van 30 cc. Dit glas is mooi voor een proeverij of een feestje!

Maison Lehmann in Reims, Frankrijk is gepassioneerd door de wereld van glasgoed, vestigde zich begin jaren '90 in de Champagnestreek en werd specialist in het ontwerpen van hoge kwaliteit glazen om de smaak van de wijnen goed te ervaren. 
Met als doel de complexiteit van alles wat champagne definieert vast te leggen, werkte het merk samen met Philippe Jamesse om zijn eerste Signature-collectie gewijd aan het mousseren, bruisen van champagne te lanceren.  

​​

Er zijn meer dan zes meesterglasmakers nodig om een mondgeblazen glas te maken!

Dit traditionele en voorouderlijke proces is een 2000 jaar oude kunst en vereist grote nauwkeurigheid, geduld en unieke vaardigheden. In samenwerking met de Meesterglasmakers creëert Lehmann Champagne-glazen volgens de hoogste en beste tradities. 

Het recept voor loodvrij kristal (Cristallin) is een goed bewaard geheim. Deze unieke formule, die het gebruik van lood elimineert, garandeert de schittering, transparantie en uitzonderlijke sonoriteit van onze Grand Champagneglazen.  

​​

De glazen die machinaal gemaakt worden, met behulp van beheersing van het koudsnijden, vormt een bijzonder industrieel proces waardoor er een zeer duurzaam en resistent product ontstaat. Het benadert de verfijning en transparantie van de mondgeblazen collecties.  

 

Een glas beïnvloedt de expressie van smaken!

De basis is een precies ankerpunt voor bruisen en draaien.
Het onderste deel van de kom bevordert een soepele en gecontroleerde werveling.
De schouder van het glas suggereert een passend schenkniveau.
Het bovenste deel van de kom wordt smaller om de expressie van de smaken van de champagne te intensiveren.  

Horizontale expansie onthult de intensiteit en diepte van rijke en complexe wijnen.

Verticale expansie zorgt ervoor dat de precieze verdeling van wijnen hun levendigheid en frisheid ontvouwt.

​

Onze Champagne Glazen

GD - Grand Champagne
Inhoud: 45 cl  Versie: UltraLight*  Methode: Handgemaakt  Hoogte: 234 mm Doorsnee: 88 mm Rim dikte: 0,9 mm Stam dikte: 5 mm  Gewicht: 160 g

 

1 glas € 40,95  webshoplink

2 glazen € 78,95  webshoplink

2 glazen in mooie kadoverpakking € 87,95 webshoplink

6 glazen € 229,95  webshoplink

Grand Champagne
Inhoud: 41 cl  Versie: UltraLight*  Methode: Machinaal  Hoogte: 236 mm Doorsnee: 86 mm Rim dikte: 0,7 mm Stam dikte: 5 mm  Gewicht: 210 g

 

1 glas € 18,95  webshoplink

2 glazen € 36,95  webshoplink

2 glazen in mooie kadoverpakking € 45,95  webshoplink

6 glazen € 101,95  webshoplink

Grand Champagne; 
Inhoud: 41 cl  Versie: Normaal  Methode: Machinaal  Hoogte: 236 mm Doorsnee: 86 mm Rim dikte: 1,0 mm Stam dikte: 6 mm  Gewicht: 220 g

 

1 glas € 9,95  webshoplink

Initial Champagne; 
Inhoud: 30 cl  Versie: Normaal  Methode: Machinaal  Hoogte: 218 mm Doorsnee: 79 mm Rim dikte: 1,0 mm Stam dikte: 6 mm  Gewicht: 115 g

 

1 glas € 9,95   webshoplink

2 glazen € 18,95   webshoplink

6 glazen € 55,95   webshoplink

Voor mensen die willen weten hoe je de mooiste glans behoudt op je kristallen Champagneglazen van Lehmann:

Poleren oftewel Polijsten:​

​

  1. Voorbereiden

    • Was het glas eerst (bij voorkeur met heet water, zonder agressief afwasmiddel) of spoel het goed na de vaatwasser. 

    • Laat het glas kort uitlekken zodat er geen zichtbaar water meer op zit.

  2. Vastpakken

    • Houd het glas niet bij de voet of steel vast, maar aan de kelk. Dit vermindert risico op breuk of vervorming. 

    • Zorg dat je geen tegengestelde draaibeweging maakt tussen voet en kelk — vermijd dat de kelk draait terwijl de voet vast blijft. 

  3. Droog- en Polijstfase

    • Neem de Lehmann microfibre doek (speciale polijstdoek voor glazen) — deze doek is ontworpen om zonder pluis en zonder strepen te drogen én te polijsten. 

    • Werk in twee delen:

      1. Droog de voet en steel voorzichtig af.

      2. Ondersteun de kelk met één hand, en beweeg met de doek de kelk lichtjes in één richting — bijvoorbeeld van de rand naar de voet toe of cirkelend rondom — tot het glas weer helder en glanzend is.

  4. Extra glans (optioneel)

    • Voor een extra sprankelend resultaat kun je een paar druppels witte azijn op de doek doen en zachtjes over het glas wrijven. Dit helpt vet- of kalkaanslag te verwijderen. 

    • Daarna meteen droogpolijsten met de microfibre doek.

  5. Opslag & Handling

    • Bewaar het glas rechtop, op een stabiele ondergrond.

    • Vermijd vingerafdrukken: raak de kelk liefst zo min mogelijk aan — het polijsten met een schone doek helpt dit voorkomen.

Neem contact met ons op

Email: info@bubbliez.nl

Tel: +31-654 220 858, graag berichtje via Signal of Whatsapp of SMS.

Emiel & Hans

Bubbliez © 2014 - 2025

Blijf op de hoogte!

Voer hieronder je e-mailadres in:

Bedankt voor je aanmelding!

bottom of page