Louis Dousset Assemblage Grand Cru Extra Brut

€ 55.95

Na vorig jaar al een goede beoordeling te hebben gekregen, dit jaar volgens het magazine Perswijn dé Wijnheld van 2019!

Een fantastische champagne gemaakt van de allerbeste druiven van wijnranken ouder dan 50 jaar uit de Grand Cru gemeenten Mailly Champagne, Verzenay, Verzy en Sillery, bestaande uit 50% Pinot Noir en 50% Chardonnay, een klassieke blend.

 

Op voorraad

Productbeschrijving

Na vorig jaar al een goede beoordeling te hebben gekregen, dit jaar volgens het magazine Perswijn dé Wijnheld van 2019! Gemaakt in een beperkte oplage van 5241 flessen.

Een fantastische champagne gemaakt van de jaargangen 2009 (75%), 2008 en 2006 van de allerbeste druiven van wijnranken ouder dan 50 jaar uit de Grand Cru gemeenten Mailly Champagne, Verzenay, Verzy en Sillery, bestaande uit 50% Pinot Noir en 50% Chardonnay, een klassieke blend.

In de neus van deze fraaie goudkleurige champagne tonen van appel, vers gebakken brood, gist en vanille. Het mondgevoel is droog en complex waarbij frisheid en een stevige body elkaar treffen. Daarnaast heeft deze champagne een hele fijne mousse en is hij breed, met mooie zuren, lengte en diepgang.

Deze champagne heeft ruim 10 jaar gerijpt in de kelders van Louis Dousset en is nu heerlijk op dronk.

Fantastisch te serveren als aperitief of als begeleidende champagne bij oesters, visgerechten en overige lichte maaltijden.

Extra informatie

Wijnhuis

Louis Dousset

Soort

Brut (droog), Grand Cru

Inhoud

Standaard fles (75cl)

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Louis Dousset Assemblage Grand Cru Extra Brut” te reviewen