top of page

Even voorstellen: Champagnehuis Christian Péligri et Filles.

Champagne Christian Péligri is een familielandgoed gevestigd in het kleine dorpje Colombey Les Deux Eglises, bekend om het geboortehuis is van de voormalige president van Frankrijk, Generaal Charles de Gaulle.

De familie verbouwd 12 hectare voornamelijk gelegen rond Colombey les Deux Eglises aan de Côte des Bar. Ze hebben ook wijngaarden in Vindey, hun geboorteplaats in de Côte des Blancs.

Sylvie en Christian komen allebei uit een wijnbouwfamilie, ze hebben wijnbouwersouders (De familie begon met het werk in de wijngaard en de productie van champagne in de jaren 70, op de heuvels van Sézannais).

Ze vonden de mogelijkheid om uit te breiden toen ze aankwamen op het land van generaal De Gaulle, in de Haute Marne, in de jaren 1980. In Colombey les Deux Eglises plantten ze daar hun eerste wijnstokken in 1982 en breidden ze in de loop der jaren uit. In 1988 kochten ze de voormalige zuivelcoöperatie in Colombey Les Deux Eglises om de kaaskelders om te vormen tot champagnekelders. Vanaf dan begonnen ze hun eerste flessen champagne op de markt te brengen.

 

Champagnehuis Christian Peligri Bubbliez.nl.jpg

Van 2001 tot 2021 richten ze het bedrijf op en breiden ze hun wijngaard uit tot bijna 13 ha wijnstokken. Hun afzet stijgt, ze brengen meer dan 80.000 flessen per jaar op de markt, voornamelijk op de Franse markt. En via Bubbliez nu in Nederland.

In 2022 transformeren ze de samenwerking. Christian gaat met pensioen en hij laat de leiding van het bedrijf over aan Sylvie en twee van hun dochters; Claire en Laura. Zij hebben hun passie voor dit mooie vak aan hen doorgegeven! Claire en Laure verbouwen de druiven en produceren de champagne met aandacht voor duurzaamheid en het milieu, gecombineerd met traditionele methoden.

Claire voegde zich bij het bedrijf in 2012, met een BAC STAV en een BTS in wijnbouw en oenologie. Ze beheert voornamelijk de vinificatie en productie van de champagnes.

Laure kwam bij het bedrijf in 2020, studeerde af met een professioneel baccalaureaat in wijnstokken en wijn en een technische commerciële BTS in wijnen en gedistilleerde dranken. Ze beheert voornamelijk het marketinggedeelte.

Het is nu alweer ruim 40 jaar dat het wijnhuis bestaat, waarbij Laure en Claire zich gelukkig prijzen dat zij op hun beurt de familiegeschiedenis in de Champagne kunnen bestendigen.

Hun Champagnes in ons assortiment:

Cuvée Tradition Brut

Deze champagne bestaat voor 80% uit Pinot Noir, 15% Meunier en 5 % Chardonnay druiven.

De Champagne is 2 jaar gelagerd in de kelder. De dosage is 9g/l,. Serveertemperatuur 8-10 graden Celsius.

De champagne heeft een gouden glanzend uiterlijk en biedt veel fruit en persoonlijkheid. De neus zit vol gulle tonen gekenmerkt door geel fruit aroma's zoals perzik.

De smaak is krachtig en fruitig. Het is goed uitgebalanceerd tussen fijnheid en gretigheid, gecombineerd met frisse zuren.

Het is een champagne met een elegante rijpheid. De zoete en zeer aangename bubbels zullen als aperitief worden genoten bij een koude vleesschotel maar ook bij een lekkere versgegaarde zalm.

Brut Milésime 2019

Deze champagne is een 100% Pinot Noir uit het jaar 2019

De Champagne is 3 jaar gerijpt en heeft een dosage van 9g/l. Best geserveerd op 10 graden Celsius.

De Champagne heeft een licht geel uiterlijk en een delicate bubbel die een frisse fijne neus aankondigt. De smaak is mooi opgebouwd met een zeer mooie balans en onthult de kracht van Pinot Noir met subtiel uitgedrukte aroma's van rood fruit.

Het geheel is aantrekkelijk en toont een onmiskenbare persoonlijkheid en een goed bepaald potentieel.

Hij komt het best tot zijn recht na een beluchting van enkele minuten.

Deze champagne combineert goed met een heerlijke maaltijd.

bottom of page